Platform Dementie NHN

Dementievriendelijk Noord-Holland Noord

Nederland wordt een dementievriendelijke samenleving en daar werken we in Noord-Holland Noord graag aan mee!

We brengen in kaart wat er in ons werkgebied van 18 gemeenten al gedaan wordt op het gebied van de dementievriendelijke samenleving. De 10 donkeroranje gekleurde gemeenten hebben bewust gekozen om te werken aan een dementievriendelijke samenleving (ze hebben hierover bijvoorbeeld een aangenomen motie of ze hebben een plan van aanpak gemaakt); bij de lichtoranje gemeenten is dit (nog) niet het geval.
Als u met uw muis op één van de gemeenten op onderstaande kaart klikt, dat krijgt u te zien of er en zo ja wat, er in die betreffende gemeente aan dementievriendelijke activititeiten plaatvindt. Ook kunt u hier per gemeente de Dementie Monitor 2016 downloaden.

Zie voor meer informatie en inspiratie de linker menubalk. U treft daar informatie aan voor gemeenten, bedrijven, clubs en verenigingen en inwoners!


Den Helder Hollands kroon Schagen Bergen Castricum Uitgeest Heiloo Alkmaar Langedijk Heerhugowaard Koggeland Opmeer Medemblik Hoorn Drechterland Stede broec EnkhuizenTexel Koggeland
U kunt hier klikken voor de brochure 'Op weg naar een dementievriendelijke samenleving' van Alzheimer Nederland (2016) en hier voor een prachtig digitaal document voor werken aan dementievriendelijkheid in gemeenten.

Op 9 mei 2016 heeft staatssecretaris van Rijn de landelijke campagne Samen Dementievriendelijk gelanceerd. Kijk op de website www.samendementievriendelijk.nl voor meer informatie. Er wordt beschreven wanneer een gemeente, bedrijf, organisatie of vereniging of club zich dementievriendelijk mag noemen en wat er gedaan kan worden om hieraan te werken. U kunt zich hier ook abonneren op de nieuwsbrief Samen Dementievriendelijk.


 
« Terug