Platform Dementie NHN

Website Wegwijzerdementie.nl

Wegwijzerdementie.nl
Iedereen die op de een of andere manier met dementie te maken krijgt weet dat er een veelheid aan verschillende vragen opkomt en dat zich bijzondere situaties voordoen. Vragen ontstaan vanuit eigen ervaring en/of belevingswereld.
Er is inmiddels ook een overvloed aan aanbod van informatie en hulp. Zo heeft bijvoorbeeld Alzheimer Nederland de site www.dementie.nl en heeft zij de Alzheimerassistent-app ontwikkeld. Ook is er de Alzheimer-telefoon. Kenmerk hiervan is dat het gaat om algemene informatie die op landelijk niveau wordt aangeboden. Deze tools zijn niet toegespitst op specifieke regionale of lokale behoeften en mogelijkheden.

De ervaring leert dat je in een oerwoud van gegevens verdrinkt wanneer je om informatie over dementie verlegen zit, of je nu zelf dementie hebt, mantelzorger bent of professional; het aanbod is gewoon veel te groot.
Internet is niet meer weg te denken en biedt veel mogelijkheden voor het geven van informatie. Wanneer je op vragen en behoeftes een antwoord wilt bieden, is internet dus een niet weg te denken medium. Daarom heeft het Netwerk Dementie NHN een concept ontwikkeld waarbij alle informatie over dementie en een actuele sociale kaart op het gebied van dementie, op één website bij elkaar gebracht wordt: Hulpwijzerdementie.nl. Het steven is dat deze website in de vroege zomer van 2020 'live' gaat.
« Terug