Platform Dementie NHN

Casemanagement dementie

Casemanagement dementie
In Noord-Holland Noord is het voor mensen met dementie mogelijk om ondersteuning van een casemanager dementie te ontvangen. Casemanagement is een vorm van intensieve en langdurende begeleiding die zich zowel richt op de persoon met dementie, als op zijn of haar naaste omgeving. De casemanager gaat daarbij niet alleen in op de verschijnselen van de ziekte, maar vooral ook op de gevolgen daarvan voor het dagelijks leven van de persoon in kwestie en zijn of haar naasten.

Aanbieders casemanagement dementie
Op dit moment is Geriant de voornaamste zorgaanbieder in Noord-Holland Noord die casemanagement dementie levert. Het casemanagement van Geriant bestaat uit een multiplicinaire behandeling waarbij de casemanager dementie, de specialisten ouderengeneeskunde en de psychologen van Geriant, nauw samenwerken. 
Hier kunt u informatie vinden over de dienstverlening van Geriant en bij de veelgestelde vragen, staat informatie over de wachttijden.
U kunt bellen met één van de onderstaande kantoren om zich aan te melden voor een casemanager dementie. 

 
 • Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen
  Geriant Kop van Noord-Holland, Drs. F. Bijlweg 4, 1784 MC Den Helder,
  T 0223 64 81 00
 • Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard
  Geriant Noord-Kennemerland Noord, Titanialaan 15A, 1702 AZ Heerhugowaard
  T 072 527 03 90
 • Alkmaar, Bergen, Heiloo
  Geriant Noord-Kennemerland Zuid, James Wattstraat 10A, 1817 DC Alkmaar,
  T 072 514 66 66
 • Medemblik, Enkhuizen, Opmeer, Drechterland, Stede Broec, Hoorn, Koggenland
  Geriant West-Friesland, Lepelaar 4, 1628 CZ Hoorn
  T 0229 741 741

Wachttijden
In juni van 2018 heeft de NZa de 'Regeling transparantie zorgaanbieders casemanagement dementie', (NR/REG-1827) vastgesteld met daarin de verplichting om wachttijden aan te leveren. Op deze Informatiekaart leest u daar meer over.
Door het registreren van wachttijden voor casemanagement dementie krijgen patiënten en hun vertegenwoordigers, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit meer inzicht in hoelang de wachttijden in bepaalde regio’s zijn.

Elke zorgaanbieder in ons werkgebied die casemanagement biedt, is per 1 december 2018 verplicht de wachttijdgegevens voor het casemanagement bij Vektis aan te leveren en deze op de eigen website te vermelden. Het Netwerk Dementie NHN vervult geen coördinerende rol bij het casemanagement dementie en rapporteert dan ook niet over de wachtlijst- en wachttijdgegevens.
 
« Terug