Platform Dementie NHN

Goede Maatjes


Het project Goede Maatjes is met ingang van 2016 beëindigd. Uiteraard blijven vrijwilligers gewoon ingezet worden bij mensen met dementie die thuis wonen. U kunt hiervoor terecht bij de lolale welzijnsorganisaties in uw woonplaats of regio.

Vrijwilligers actief bij mensen met dementie die thuis wonen
Het merendeel van de mensen met dementie zal in de toekomst thuis verblijven. Dat trekt een enorme wissel op de mantelzorger (als die er al is). De ondersteuning van mensen met dementie thuis door vrijwilligers wordt dan ook steeds belangrijker.

Vrijwilligers komen niet om zorg over te nemen, maar om iets met degene met dementie te ondernemen waar beiden plezier aan beleven. Zo helpen vrijwilligers mensen met dementie om zo lang mogelijk actief te blijven en een zo 'gewoon' mogelijk leven te leiden en hun hobby's te kunnen blijven uitoefenen. Tegelijkertijd biedt de inzet van een vrijwilliger op deze manier ook een stukje ontlasting (respijtzorg) aan de mantelzorger; hij of zij kan op het moment dat de vrijwilliger iets onderneemt met degene met dementie, even iets voor zichzelf doen. Of juist helemaal niets.

Noord-Kennemerland
Wonen Plus Noord-Holland Midden
Stichting Welzijn Heiloo
Humanitas Noordwest Holland
Wonen Plus Welzijn
MET Heerhugowaard
Vrijwilligerscentrale Alkmaar
Stichting Welzijn Bergen

West-Friesland
Wering Steunpunt
Gemeente Koggenland
WonenPlus Welzijn
Stichting Welzijn Stedebroec
Vrijwilligerspunt

Kop van Noord-Holland
Stichting Vrijwaard
MEE & de Wering
Texels Welzijn

banner gm

 
 
« Terug