Platform Dementie NHN

Wat gebeurt er nu in NHN?

Sinds het voorjaar van 2016 is er in het Netwerk Dementie NHN een werkgroep Dementievriendelijke Samenleving actief. De werkgroep zet activiteiten op die deze beweging in Noord-Holland Noord stimuleert, ondersteunt en faciliteert.

Natuurlijk is er in Noord-Holland Noord en in Nederland al het nodige ontwikkeld op het gebied van de dementievriendelijke samenleving en hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wij verzamelen zoveel mogelijk inspirerende voorbeelden voor u als gemeente, bedrijf, club of vereniging of als inwoner. 
Heeft u nog een goed voorbeeld? Laat het ons weten, dan plaatsen wij het graag op onze website!

Bijeenkomst voor gemeentenOp 16 februari 2017 hebben we in het Scagon theater in Schagen een goed bezochte en sfeervolle bijeenkomst over de dementievriendelijke gemeente georganiseerd. Hierbij waren ruim 100 medewerkers van gemeenten, wmoraden of adviesraden sociaal domein, raadsleden, wmo-consulenten en het lokale welzijnswerk aanwezig. De presentaties van de vier workshops en van Samen Dementievriendelijk, kunt u hieronder downloaden.
 
Vervolg
Op 10 april krijgt de bijeenkomst een vervolg. We nodigen per gemeente om te beginnen één beleidsambtenaar uit om zo samen met de 18 gemeenten in NHN te bespreken op welke manier het Netwerk Dementie NHN hen verder kan ondersteunen bij de weg naar een dementievriendelijke samenleving.
 
« Terug