Platform Dementie NHN

Casemanagement dementie

Casemanagement dementie
In Noord-Holland Noord is het voor mensen met dementie mogelijk om ondersteuning van een casemanager dementie te ontvangen. Casemanagement is een vorm van intensieve en langdurende begeleiding die zich zowel richt op de persoon met dementie, als op zijn of haar naaste omgeving. De casemanager gaat daarbij niet alleen in op de verschijnselen van de ziekte, maar vooral ook op de gevolgen daarvan voor het dagelijks leven van de persoon in kwestie en zijn of haar
naasten.

Wachttijden
In juni van 2018 heeft de NZa de 'Regeling transparantie zorgaanbieders casemanagement dementie', (NR/REG-1827) vastgesteld met daarin de verplichting om wachttijden aan te leveren. Op deze Informatiekaart leest u meer.
Door het registreren van wachttijden voor casemanagement dementie krijgen patiënten en hun vertegenwoordigers, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit meer inzicht in hoelang de wachttijden in bepaalde regio’s zijn.

Elke zorgaanbieder in ons werkgebied die casemanagement biedt, is per 1 december 2018 verplicht de wachttijdgegevens voor het casemanagement bij Vektis aan te leveren en deze op de eigen website te vermelden. Het Netwerk Dementie NHN vervult geen coördinerende rol bij het casemanagement dementie en rapporteert dan ook niet over de wachtlijst- en wachttijdgegevens.

Aanbieders casemanagement dementie
Op dit moment is Geriant de enige zorgaanbieder in Noord-Holland Noord die casemanagement dementie levert. Hier kunt u informatie vinden over hun dienstverlening en bij de veelgestelde vragen, staat informatie over de wachttijden.
Geriant is werkzaam in de volgende gemeenten:
Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Medemblik, Enkhuizen, Opmeer, Drechterland, Stede Broec, Hoorn, Koggenland, Almaar, Bergen, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard.
 
« Terug