Platform Dementie NHN

Workshop miscommunicatie

De workshop miscommunicatie is door het Platform Dementie ontwikkeld om de communicatie tussen mantelzorgers en professionals te verbeteren. Aan de hand van een DVD met ervaringsverhalen van mantelzorgers krijgen de professionals een spiegel voorgehouden en worden zij zich bewust gemaakt van de manier waarop zij mantelzorgers tegemoet treden en wat ze daarin zouden kunnen verbeteren.

Voor het geven van de workshop zijn trainers opgeleid vanuit de deelnemende organisaties. Meer informatie hierover is te krijgen via het bureau van het Platform Dementie.
Tenminste eenmaal per jaar is er een opfrisbijeenkomst plaats voor de trainers, waar zij elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen en tips kunnen uitwisselen.

De workshop heeft inmiddels een vervolg gekregen. In opdracht van het Platform Dementie heeft bureau TOV een aanvullende training ontwikkeld: Samen delen we de zorg. Was de workshop Miscommunicatie vooral gericht op bewustwording, tijdens de vervolgtraining is er juist aandacht voor het aanleren van praktische vaardigheden en technieken. Ook de vervolgtraining wordt gegeven volgens het principe 'train de de trainer'.  Trainers vanuit de organisaties worden geschoold om de workshop aan medewerkers in de eigen organisatie te kunnen geven. Zo kunnen binnen korte tijd veel medewerkers worden bereikt.

De eerste trainingsronde van Samen delen we de zorg heeft inmiddels plaatsgevonden. Voor nieuwe data en aanvullende informatie neemt u contact op met het Platform Dementie.
« Terug