Platform Dementie NHN

Nieuw ontmoetingscentrum

2011

Stichting Wonen Plus Welzijn in Schagen wil in de gemeente Zijpe een bijzonder ontmoetingscentrum starten voor mensen met dementie, waar buiten bezig zijn, beweging en natuurbeleving centraal staan. Mensen met dementie kunnen er, met hun mantelzorger, onder meer hun eigen groenten telen. In de nabijheid van het beoogde perceel zijn een jeu de boules-baan en een fitnesscentrum.

Het project, dat De Tuin is gedoopt, is een samenwerking tussen Stichting Wonen Plus Welzijn, Stichting Geriant, Woonzorggroep Samen en de regionale afdeling van Alzheimer Nederland. De gemeente Zijpe steunt het initiatief.

Eerder al zetten de betrokken partijen ontmoetingcentrum De Nieuwe Nes op in Schagen (telefoonnummer 0224 - 296 202). Cliënten van De Nieuwe Nes kunnen straks mogelijk ook een aantal dagdelen terecht op De Tuin. 

De Tuin is in eerste instantie bestemd voor mensen met dementie. Mogelijk zal de doelgroep in een later stadium nog worden verruimd. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan ouderen met eenzaamheidsproblematiek en mensen met psychische en verstandelijke beperkingen.
« Terug