Platform Dementie NHN

Noord-Holland Noord dementievriendelijk

We brengen in kaart wat er in Noord-Holland Noord al gedaan wordt op het gebied van de dementievriendelijke samenleving. De 11 donkeroranje gekleurde gemeenten hebben bewust gekozen om te werken aan een dementievriendelijke samenleving (ze hebben bijvoorbeeld de sticker/het certificaat Samen Dementievriendelijke organiastie al ontvangen of hebben een plan van aanpak gemaakt om dementievriendelijk gaan te worden); bij de lichtoranje gemeenten is dit (nog) niet het geval.
 
  • Als u met uw muis op de naam van één van de gemeenten klikt, dat krijgt u te zien wat,er in die betreffende gemeente aan dementievriendelijke activititeiten plaatvindt. Ook kunt u hier per gemeente de Dementie Monitor 2019 downloaden.
  • Als u met uw muis op eenvergeet-me-nietje klikt, dan ziet u welke dementievriendelijke organisaties er in de betreffende gemeente zijn en kunt u zien wat zij doen om dementievriendelijk te zijn.
     
Zie voor meer informatie en inspiratie de linker menubalk. U treft daar informatie aan voor gemeenten, bedrijven, clubs en verenigingen en inwoners!


 

Den Helder Hollands kroon Schagen Bergen Castricum Uitgeest Heiloo Alkmaar Langedijk Heerhugowaard Koggeland Opmeer Medemblik Hoorn Drechterland Stede broec Enkhuizen Texel Koggeland
U kunt hier klikken voor de brochure 'Op weg naar een dementievriendelijke samenleving' van Alzheimer Nederland (2016) en hier voor een prachtig digitaal document voor werken aan dementievriendelijkheid in gemeenten.
Kijk op de actiepagina op website Samen Dementievriendelijk voor meer informatie. Er wordt beschreven wanneer een gemeente, bedrijf, organisatie of vereniging of club zich dementievriendelijk mag noemen en wat er gedaan kan worden om hieraan te werken.
U kunt zich hier ook abonneren op de nieuwsbrief Samen Dementievriendelijk.